Romeo en Julia

U bent hier

Theatergroep Thalia laat dertien kids schitteren in het bekendste toneelstuk van de beroemdste toneelschrijver uit de geschiedenis: Romeo & Julia van William Shakespeare. Het klassieke verhaal over de verboden liefde tussen twee jonge mensen past opvallend goed in de belevingswereld van kinderen. 

Romeo & Julia
Het verhaal dat we met en voor de kinderen uit Amersfoort willen spelen gaat over Romeo en Julia. Dat zijn twee pubers. Ze zijn tot over hun oren verliefd op elkaar. Nou en, denk je misschien, is dat nou zou spannend? Ja! Want hun ouders hebben knallende ruzie met elkaar. Sterker nog: de twee families haten elkaar. Dus de verliefdheid van Romeo en Julia is streng verboden. Met gevaar voor eigen leven helpen de beste vriend van Romeo en de beste vriendin van Julia die twee om stiekem toch te trouwen. Omdat de ouders dat dus niet weten, wordt Julia tot overmaat van ramp ineens uitgehuwelijkt door haar vader aan een man van wie zij natuurlijk helemaal niets wil weten! Julia durft haar vader niet de waarheid te vertellen en dus bedenkt ze een plan: om te ontsnappen aan haar familie zodat ze er vandoor kan gaan met haar Romeo, speelt ze alsof ze dood is! Daar is haast bij en ze kan Romeo niet op tijd vertellen dat alles nep is. Hij gelooft dat Julia echt dood is en drinkt daarom zelf een dodelijk gif. Hij wil niet meer leven zonder zijn mooie Julia! Als Julia daar achter komt is het te laat…

Geschiedenis?
Het verhaal is al heel oud. Het is geschreven door William Shakespeare en het is één van de beroemdste verhalen uit de geschiedenis. Wij hebben (bijna) alle oude moeilijke woorden eruit gehaald zodat je het zeker zal begrijpen!

Romeo & Julia 2026
Hoe leuk is het om lekker vooruit te dromen?! Wij hebben een spannend plan voor een leuk vervolg op deze voorstelling. Wij willen heel erg graag over tien jaar met dezelfde groep kids weer een versie van Romeo en Julia maken. In 2026, dat duurt nog lang! Alle kids zijn dan groot en volwassen. Wat zal er van ze gekomen zijn? Met dezelfde kids - die dan dus allang geen kids meer zijn - maken we dezelfde voorstelling nog een keer.

Tickets en voorstellingsdata
Thalia speelde deze voorstelling in mei en juni 2016 in het Eemklooster.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief