God van de Slachting

U bent hier

Tulpen. Koffie. Clafoutis. In Yasmina Reza's hilarische meesterwerk God van de Slachting treffen twee echtparen elkaar om een knokpartij tussen hun kinderen uit te praten. 

Vol goede bedoelingen en tot op de tanden gewapend met 'sociaal wenselijk gedrag' start hun samenzijn, maar al snel vallen de maskers af en laten de echtparen zien waar beschaving stopt en toont het beest in de mens haar ware gezicht. In de toneeltekst God van de Slachting uit 2006 laat schrijver Yasmina Reza op niet mis te verstane wijze zien dat beschaving en fatsoen een flinterdun toplaagje kan zijn dat makkelijk afbrokkelt zodra emoties ratio, overweging en intellect overheersen. De waarheid wordt door de personages gezien als een wenselijke lezing van “feiten” die eigenlijk zijn gebaseerd op de eigen mening. 

Voor de uitvoering van God van de Slachting werkt theatergroep Thalia samen met regisseur Ludy Graffelman. Een “jong talent” dat Cum Laude afstudeerde aan de HKU en zich met een enorme gedrevenheid vastbijt in het geweldige script van God van de Slachting. Hij bewerkte de vertaling van Laurens Spoor en brengt de personages in sterke karakters tot leven. De “betekenis” van het stuk is wat het publiek zal ervaren. De kans is groot dat ze alle personages wil veroordelen nadat ze ongetwijfeld tijdens het stuk sympathie heeft gehad, wellicht met alle vier de personages.

Speeldata 

15 september 2019
Sneakpreview, open repetitie @ Festival Rondje van de Stad in het Gasthuys 

1-2-8-9 November 2019
Premiere en voorstellingen @ Nieuwe Erven Tickets bestellen
Aanvang 20.00 op 1,2 en 8 november, op 9 november aanvang 20.30

in 2020
Voorstelling @ Theaterhuis de Berenkuil Tickets bestellen
Aanvang 20.00 uur 
Biltstraat 166 Utrecht

 

Regie: Ludy Graffelman
Spel: Ilse Remijn, Elles de Vlas, Herman-Jan van Dorth, Eugen Uppelshoten
Techniek: Pieter de Vos
Foto's: Wim Lanser Fotografie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief