Fare thee well

U bent hier

Hoe gaat een gemeenschap om met vreemdelingen? Het onderscheid tussen gewenst en ongewenst gedrag, tussen goed en slecht is binnen iedere groep vastgelegd in geschreven en ongeschreven regels. Maar een vreemdeling kent een ander perspectief en gaat daarom onbewust uit van andere regels. Het perspectief van waaruit je kijkt, bepaalt de regels. Bij wie strak vasthoudt aan zijn eigen perspectief leidt confrontatie tot ongemak, onzekerheid en angst.

Zodra angst raadgever wordt, wordt het slechte binnen de grens van het goede getrokken: vergoelijkt. Dan verdwijnt beschaving en krijgt gruwelijke beestachtigheid vrij spel. Nee, geen beestachtigheid. Het is helaas een menselijk mechanisme. Uiteindelijk is dat de aanleiding tot uitsluiting en discriminatie, tot pesten op school en dodelijke aanslagen, tot vechtpartijen en wereldoorlogen. Het thema is meesterlijk uitgewerkt in Lars von Triers ‘Dogville’.

Theatergroep Thalia gaat de  uitdaging aan om op deze beroemde film door te gaan in een toneelproject onder de titel ‘Fare thee well’.

Na iedere voorstelling kon het publiek nog genieten van een spetterend optreden van de bands: BaMBeeZ, Backfield Brothers, Flux Gallery, Eddy & Steve, ThickShag & Marty of Cortez

Meld je aan voor onze nieuwsbrief