Bikker, Bikkes en Bikje

U bent hier

In de eenakter Bikker, Bikkes en Bikje dromen drie personages over de buitenwereld. Maar ze zijn er ook bang voor. Wanneer de buitenwereld te dichtbij komt, komt het wankele evenwicht tussen verlangen en angst in gevaar. Bikker Bikkes en Bikje speelde in mei 2016 in De Instee in Amersfoort en in juni 2016 tijdens het Stormfestival in Tilburg.

In Bikker, Bikkes en Bikje is het leven één groot feest. Je doet er aan mee, of je doet er niet aan mee. De opwinding van het leven speelt zich buiten af. Of is het binnen? Regisseur Margreet Derks: “De overeenkomst tussen angst en verlangen is stilstand. Kennen we dat niet allemaal? Je verlangt naar iets, maar durft niet. Het is het veiliger om te blijven waar je bent. Dat houdt de boel in evenwicht."

Bikker, Bikkes en Bikje (Gijsje Kooter) is een eenakter uit 1999. Het is een realistisch verhaal, maar tegelijk absurd, poëtisch en vol humor. Het stuk wordt gespeeld door drie acteurs van theatergroep Thalia. De muziek is speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd en wordt live uitgevoerd. De productie van Bikker, Bikkes en Bikje was een samenwerking tussen theatergroep Thalia en Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief