ART

U bent hier

Wat doe jij als je beste vriend een astronomisch bedrag neertelt voor een volledig wit doek? Nou ja,... als je héél goed kijkt, zie je overdwars enkele vaalwitte strepen. Is dat kunst? Art zuigt je mee in de discussie over de waarde van een schilderij. Maar meer nog is Art een theaterstuk over vriendschap.
 
Art, ofwel 'De Kunst van Vriendschap' is geschreven door Yasmina Reza (1959). Zij is een vaak gelauwerde Franse toneelschrijfster. Haar stukken zijn in meer dan 35 talen vertaald en worden gespeeld op alle grote podia in de wereld. ‘Art’ ging in 1994 in Parijs in première. Het is vele malen te zien geweest in London’s West End en op Broadway in New York. In 1998 werd het stuk bekroond met de Tony Award for best play.
 
Thalia speelde Art voor het eerst in 2014 in de kunstenaarssociëteit Arti & Amicitae op het Rokin in Amsterdam in het kader van de kunstexpositie ART DUO | DUO ART. In 2015 en 2016 gaat Art op tournee langs diverse musea, kunstgerelateerde instellingen en theaters. De voorstelling Art was geprogrammeerd in het Mondriaanhuis in Amersfoort tijdens theaterfestival Spoffin, 2015. 

Regie: Aukje Lausberg-Boland

Spel: Eugen Uppelschoten, Herman Jan van Dorth, Ferry Asselbergs

(C) foto: Wim Lanser

Meld je aan voor onze nieuwsbrief