Voorstellingen

U bent hier

God van de Slachting

Tulpen. Koffie. Clafoutis. In Yasmina Reza's hilarische meesterwerk blijkt beschaving een flinterdun laagje

Tussenruimte

Help ik loop tegen een muur op! Waar is de ruimte? Twee mensen vertellen over de worstelingen op hun werk. Een filosoof denkt mee. Er ontstaat nieuw werk

Weltevree

Drie dames ontmoeten elkaar voor hun wekelijkse relaxmomentje in de hottub. De vriendinnen hebben small talk over wereldse, en iets minder wereldse zaken. En ja, daar vinden ze wat van, correctie: dat weten ze!

de Kunst van het Kijken
Art performance rondom YOU. Wat gebeurt er als kijken zien wordt? Wat communiceer jij dan? Portretkunstenaar Hans Hiltermann, muzisch antropoloog Anke Tijtsma en Theatergroep Thalia nemen je in vertrouwen. Kijk naar YOU, zie YOU en verwonder YOU.
 
 
Kuil

Een kuil in het bos is voor iedereen een oase. De vraag is alleen: een oase van wat? Een vogelaar tuurt naar zeldzame vogeltjes. Of tuurt zij naar het publiek? Een mysterieuze figuur komt in gestrekte pas aanlopen en zoekt een geschikte plek om een koffer te begraven. En wat doet die auto in het bos?

Nighthawks

Nighthawks (nachtbrakers) schetst een indringend portret van acht individuen die elkaar ontmoeten in een nachtbar. Ze creëren een wereld waarin, vanuit een sobere verstilling, ruimte ontstaat voor onvervulde passies en verlangens. Het publiek wordt deelgenoot van de hunkering naar contact.

In Onze Tijd

Wij kinderen kunnen al heel veel wel en we kunnen ook heel veel niet. Of beter gezegd: nog niet. Jullie volwassen kunnen al heel veel. Maar ook heel veel niet. Of beter gezegd: niet meer. Maar je kunt ook denken dat volwassenen uitgebloeid zijn. Of is dat heel onaardig?

Binnenskamers

Besluitvorming is vaak een zwaar en frustrerend proces met ongeschreven regels en vaste structuren. Tegenstrijdige belangen maken het lastig om het eens te worden. Valt dit alles te doorbreken? De flitsvoorstelling Binnenskamers liet zien wat daarvoor nodig is. De voorstelling was te zien tijdens Wintervuurol in februari 2017 in Lage Vuursche.

Bikker, Bikkes en Bikje

In de eenakter Bikker, Bikkes en Bikje dromen drie personages over de buitenwereld. Maar ze zijn er ook bang voor. Wanneer de buitenwereld te dichtbij komt, komt het wankele evenwicht tussen verlangen en angst in gevaar. Bikker Bikkes en Bikje speelde in mei 2016 in De Instee in Amersfoort en in juni 2016 tijdens het Stormfestival in Tilburg.

Kentering

Kentering was de openingsvoorstelling van het Eenakterfestival van 30 mei 2009 in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Hierna is de voorstelling tientallen keren te zien geweest op diverse locaties en tijdens festivals in Amersfoort en omstreken. Kentering is een honderd procent Thaliaproductie. Zowel spel als tekst en regie. 

Romeo en Julia

Theatergroep Thalia laat dertien kids schitteren in het bekendste toneelstuk van de beroemdste toneelschrijver uit de geschiedenis: Romeo & Julia van William Shakespeare. Het klassieke verhaal over de verboden liefde tussen twee jonge mensen past opvallend goed in de belevingswereld van kinderen. 

Medea

In gerieflijke huiskamers kijkt het publiek toe hoe een afschuwelijk drama zich ontrolt. Alsof je tv kijkt. De buren maken ruzie met de kinderen als kwetsbaar slachtoffer, maar jij zit veilig in je eigen domein. Theatergroep Thalia speelde Medea zes keer in de Laswerkplaats bij Amersfoort CS in maart 2016.

Pagina's

Meld je aan voor onze nieuwsbrief