Unieke theaterproductie voor en door kinderen: Romeo en Julia!

U bent hier

Theatergroep Thalia laat dertien kids schitteren in het bekendste toneelstuk van de beroemdste toneelschrijver uit de geschiedenis: Romeo en Julia van William Shakespeare.

Het klassieke verhaal over de verboden liefde tussen twee jonge mensen past opvallend goed in de belevingswereld van kinderen.
Shakespeare zet de liefde tussen de twee pubers die tot over hun oren verliefd zijn onder druk omdat hun beide families elkaar haten. Met gevaar voor eigen leven helpen hun beste vrienden hen stiekem te trouwen. Maar het plan mislukt en Julia wordt ondertussen uitgehuwelijkt aan een ander. Rampen stapelen zich op. Tot zij geen uitweg meer zien.Romeo en Julia:

Kinderen in de spotlights:

Thalia heeft er een spannende jeugdvoorstelling van gemaakt voor en door kinderen vanaf 8 jaar. Het gezelschap zet kinderen vaker in de spotlights. In 2014 trad een groepje kinderen op in de voorstelling Hamlet en begin dit jaar hadden een aantal kinderen een rol in de aangrijpende voorstelling Medea. Telkens blijkt hoe overtuigend en boeiend kinderen op toneel zijn. In Romeo en Julia is het voor het eerst dat kinderen alle rollen voor hun rekening nemen.

De makers:

Het initiatief voor de kidsproductie is genomen door Thalialid Aukje Lausberg-Boland. Zij is theatermaker in opleiding en wil zich met deze productie verder ontwikkelen als regisseur. Speciaal voor deze productie heeft zij het script bewerkt tot een verhaal voor kinderen vanaf acht jaar. Bij de voorbereiding van de voorstelling wordt zij bijgestaan door theatermaker Ferry Asselbergs en artistiek leider Mark Colijn.

Tien jaar op reis:

Deze voorstelling van Romeo en Julia is het begin van een lange reis. Het plan is om dezelfde voorstelling over tien jaar, in 2026, te herhalen. Hetzelfde verhaal met dezelfde kinderen, die dan net volwassen zijn. Hoe staan zij dan in de liefde? Wat is er in de tussenliggende puberjaren gebeurd? Om die verschillen zichtbaar te maken, worden de kinderen nu geïnterviewd en spelen zij sommige scènes voor de camera. Of het tienjarenplan lukt, hangt van veel dingen af. Maar als het lukt, is dat een absolute primeur.

Mee doen?

Theatergroep Thalia is een Amersfoorts amateurgezelschap met ambitie. De groep maakt al vele jaren aantrekkelijk toneel van literair niveau. Door voortdurend nieuwe artistieke wegen in te slaan neemt Thalia haar publiek mee in verwondering. De groep groeit en er is ruimte voor nieuwe spelers, jong en oud, voor wie theater een passie is. Interesse? Stuur een mail naar info@thaliagroep.nl .