Onze Medea heeft niemand onberoerd gelaten

U bent hier

Afgelopen maart speelden we de voorstelling Medea. Was jij erbij? Eigenlijk was het geen voorstelling; het was een gebeurtenis. 

Afgelopen maart speelden we de voorstelling Medea. Was jij erbij? Eigenlijk was het geen voorstelling; het was een gebeurtenis. In een gerieflijke huiskamer was je getuige van een gruwelijk drama. Biertje erbij. Tv aan. Facebook. De buren maken onbedaarlijk ruzie met de kinderen als kwetsbaar slachtoffer, maar jij zat veilig in je cocon.

Het eeuwenoude drama van Euripides intrigeerde ons. Het is misschien wel de meest beangstigende van alle oude tragedies, omdat de gruweldaad van een moeder die haar eigen kinderen het leven beneemt van alle tijden lijkt te zijn. Wat gaat hier fout? Kunnen wij Medea ooit begrijpen? Die vraag hield ons bezig. We wilden deze keer niet wegkijken. En we wilden ook dat jij niet zou wegkijken. Al is het maar voor anderhalf uur.

We hebben geen antwoorden gegeven op vragen die toch niet te beantwoorden zijn. We hebben onze verwondering gedeeld. Dat is wat we met deze Medea wilden bereiken.

Wil je de volgende voorstellingen van Thalia ook meemaken?

15 en 16 mei 2016     Kentering, Vuurol festival Lage Vuursche.

20, 21, 22 mei 2016   Bikker, Bikkes en BikjeDe Instee, Amersfoort

28, 29 mei, 4, 5 juni   Romeo & JuliaLocatie 't Klooster Lieve Vrouwe ter Eem